ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Spartan Race

Κάθε Spartan τρέχει για διαφορετικό λόγο. Για κάποιους, το Spartan Race είναι ένας αθλητικός αγώνας υψηλού επιπέδου, για άλλους είναι ένας τρόπος για να είναι σε φόρμα και για ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων είναι τρόπος ζωής. Όποιο και αν είναι το κίνητρό σας, πάντα θα έχουμε μία κατηγορία που θα ταιριάζει στη διάθεσή σας και θα σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Elite

Οι αθλητές που συμμετέχουν στην Elite κατηγορία κυνηγούν τα χρηματικά έπαθλα, δοκιμάζουν τους εαυτούς τους απέναντι στους καλύτερους, προσπαθούν να βρουν χορηγούς και να φτάσουν στην κορυφή του Spartan Race Point Series. Οι Elite αθλητές, όπως όλοι οι αθλητές του Spartan, οφείλουν να τηρούν τους κανόνες και τις οδηγίες του αγώνα στον απόλυτο βαθμό. Οι αθλητές οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανόνες κινδυνεύουν με αποκλεισμό.
Αν πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν ανήκεις στη Elite κατηγορία, τότε σίγουρα δεν ανήκεις.

Η συμμετοχή στην Elite κατηγορία σας δίνει τις παρακάτω δυνατότητες:

 • Κατάταξη νικητών ανά αγώνα – Οι πρώτοι 3 άνδρες και οι πρώτες 3 γυναίκες βραβεύονται την ημέρα του αγώνα κατά την τελετή των βραβεύσεων.
 • Πρωτάθλημα Elite κατηγορίας με χρηματικό έπαθλο προσφέρετε στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα των Εθνικών Πρωταθλημάτων αλλά και στους πρώτους της τελικής κατάταξης όλου του εθνικού Πρωταθλήματος. Περισσότερες πληροφορίες για τα Εθνικά Πρωταθλήματα μπορείτς να βρείτε ΕΔΩ.
 • Πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Elite κατηγορία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
 • Πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Elite κατηγορία (Απ’ ευθείας πρόκριση για την Elite κατηγορία δίνεται μόνο μέσα από τους αγώνες που ανήκουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Age Group

Η κατηγορία Age Group αποτελείται από μία σειρά από heats που εκκινούν αμέσως μετά την Elite κατηγορία. Οι αθλητές της Age Group κατηγορίας ακολουθούν τους ίδιους κανόνες και πρότυπα με τους αθλητές της Elite. Θα υπάρχει έλεγχος από τους διαιτητές του αγώνα, video review καθώς επίσης θα υπάρχει ξεχωριστή βράβευση, βαθμολογία αθλητών αλλά και Age Group Point Series με έπαθλα. Οι αθλητές της Age Group κατηγορίας πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν ή να είναι ανταγωνιστικοί όταν τρέχουν ανάμεσα σε άλλους αθλητές της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις κατηγορίες Age Group – είναι οι ίδιες και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλους τους αγώνες της Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ανδόρας και Ελλάδας υπάρχει ελάχιστο όριο ηλικίας τα 16 χρόνια για συμμετοχή στο Sprint και τα 18 χρόνια για τα Super, Beast και Ultra. Έτσι λοιπόν η κατηγορία 14-17 για το Sprint γίνεται 16-17.

Πως θα βρω το AGE GROUP μου για όλη τη χρονιά:

Το Age Group υπολογίζεται για όλη τη σεζόν με βάση την ηλικία σας στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Παράδειγμα:
Η ημερομηνία γέννησης σας είναι στις 20 Δεκεμβρίου του 1984.
Τρέχετε στο Spartan Sprint στο Μόναχο στις 13 Απριλίου του 2019. Η ηλικία σας την ημέρα του αγώνα είναι 34. Αλλά η ηλικία σας στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 θα είναι 35. ΄Αρα στο Μόναχο θα τρέξετε στην κατηγορία AG 35-39.
Προσοχή: η ηλικία σας την ημέρα του αγώνα συνεχίζει να καθορίζει το αν επιτρέπεται να τρέξετε σε ένα αγώνα ή όχι (πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 ετών για το Sprint και 18 ετών για το Super, το Beast ή το Ultra).

Κατηγορίες Age Group για το 2019 :

 • Γυναίκες 14-17 / Άνδρες 14-17
 • Γυναίκες 18-24 / Άνδρες 18-24
 • Γυναίκες 25-29 / Άνδρες 25-29
 • Γυναίκες 30-34 / Άνδρες 30-34
 • Γυναίκες 35-39 / Άνδρες 35-39
 • Γυναίκες 40-44 / Άνδρες 40-44
 • Γυναίκες 45-49 / Άνδρες 45-49
 • Γυναίκες 50-54 / Άνδρες 50-54
 • Γυναίκες 55-59 / Άνδρες 55-59
 • Γυναίκες 60+ / Άνδρες 60+

Η συμμετοχή στην Age Group κατηγορία σας δίνει τις παρακάτω δυνατότητες:

 • Κατάταξη Age Group σε κάθε αγώνα που προσφέρει την Age Group κατηγορία race – Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του κάθε Age Group βραβεύονται κατά τη διάρκεια της τελετής των απονομών.
 • Πρωτάθλημα Age Group σε κάθε Εθνικό Πρωτάθλημα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
 • Πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Age Group. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
 • Πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη κατηγορία Age Group (Απ’ ευθείας πρόκριση για την Age Group κατηγορία δίνεται μόνο μέσα από τους αγώνες που ανήκουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Open

Η κατηγορία Open είναι για όλους. Πολεμιστές του Σαββατοκύριακου, αρχάριους αθλητές, ομάδες καθώς και αθλητές που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η Open κατηγορία προσφέρει την ίδια ευκαιρία όσο και στους αθλητές της Age Group και της Elite για να δοκιμάσουν τις σωματικές τους αντοχές και την εμπειρία του τερματισμού. Ωστόσο δεν υπάρχει η πίεση για την επίδοση.
Ανεξάρτητα από το ποια κατηγορία θα διαλέξετε, όλοι οι τερματισμοί μετράνε για την συμπλήρωση του TRIFECTA ή του Spartan DELTA.